neděle 7. května 2017

Cizrnový koláč

Suroviny:
200 g cizrny (uvařené)
2 vejce
25 g datlového sirupu
1 lžička skořice
1 lžička jedlé sody
2 lžičky sezamové pasty s medem (z Lidlu)
vanilkové aroma
25 g hořké čokolády 70% (nasekané)
15 g chia semínka
15 g mandle (nasekané)

Postup:
Cizrnu rozmixujeme dohladka a přidáme všechny ostatní suroviny. Vše společně pořádně promícháme a těsto rozetřeme do silikonové formy. Pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 30 minut.

6 komentářů:

  1. Vypadá to lákavě :) Já znám cizrnu akorát jako složku v hummusu, ale že z jde i koláč, tak to jsem nevěděla a ráda vyzkouším :)

    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že koláč jde udělat téměř ze všeho :D :)
      Pokud budeš péct, dej vědět, jak ti chutnal :)

      Vymazat
  2. Tak ten vypadá naprosto skvěle!! Zrovna mám v plánu vařit cizrnu v tomto týdnu :) děkuji za tip!

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat