Suroviny:
250 g tvaroh (odtučněný)
75 g bulgur (v suchém stavu)
200 g žitná mouka
špetka soli
1 vejce
jahody
Postup:
Bulgur zalijeme vařící vodou a na 10 minut zakryjeme pokličkou. Do mísy si dáme tvaroh, vejce, mouku, bulgur a špetku soli. Vypracujeme těsto (pokud se lepí, po troškách přidáváme mouku), které si rozdělíme na cca 10 dílů. Z každého dílku vytvoříme kuličku, do níž zabalíme jahodu. Pak už jen knedlíky hodíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut.
Dochucení a dozdobení na talíři je na vás, dle vaší fantazie.
Perfektní recept! :) Takové by mi taky chutnaly.
OdpovědětVymazatO tom nepochybuju :)
VymazatOoo! S tím bulgurem to vypadá moc zajímavě! To jsem ještě neviděla :)
OdpovědětVymazatByl to takový momentální nápad :)
Vymazatvypadá to moc chutně, ale obávám se, že u nás kromě mě by to nikdo nejedl, naši na takovu stravu nejsou a já zase se bojím bulguru, protože jsem ho ještě neměla. :)
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Jo, tak u nás je to to samé, co jím já, nejí zbytek rodiny :D takže pro sebe si vařím zvlášť, akorát když peču různé zdravější koláče, sušenky, muffiny atd... tak to si dá i mamka :) bulgur jsem si taky kupovala prvně a byla jsem na něj zvědavá, myslím, že občas si ho do jídelníčku zařadím.. :)
VymazatHmm, mňam. Vypadají krásně. Udělat je s bulgurem by mě teda asi nenapadlo, ale chuťově je to určitě dobrý. Navíc jahodový .. no to bych mohla pořád :))
OdpovědětVymazatTaky jsem byla zvědavá, jak s tím bulgurem budou chutnat, ale povedlo se, byly vážně skvělý :)
VymazatJé, zrovna jsem měla chuť na tvarohové knedlíky! Teď mám chuť udělat je podle Tebe. Snad je stihnu někdy brzo. :)
OdpovědětVymazatTak ať chutnají :)
VymazatTaky se na ně tento týden chystám...
Viděla jsem plno receptů na tvarohové knedlíky, ale s bulgurem jsem ještě žádný neviděla. Super!!
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka