Suroviny:
3/4 l vody
3/4 kg jablek (i se slupkou)
1 vanilkový cukr
2 vanilkové pudinkové prášky
2 balení piškotů
Postup:
Nejprve si omyjeme jablka, navážíme a poté nakrájíme na malé kousky, Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a nasypeme 1 vanilkový cukr. Jablka necháme rozvařit. Cca 15 minut. Až jsou jablka téměř rozvařená přidáme 2 pudinkové prášky a na mírném plameni mícháme stejně jako klasický pudink. Poté si dortovou formu vyložíme alobalem a dno poklademe piškoty, na ně nalijeme jablečnou směs a tenhle postup opakujeme do té doby, než nám vše dojde. Končíme Jablkovou vrstvou. Necháme vychladnout a potom dáme ztuhnout do lednice.
Já znám tenhle ten druh dortů jen z tvarohovým krémem, ale tenhle snad vypadá ještě líp!:)
OdpovědětVymazatNo je vážně výbornej, tenhle mám hrozně ráda. :)
VymazatNepečené dorty zbožňuju! Chystám se udělat takový nepečený cheesecake :)
OdpovědětVymazatwww.thewaybya.blogspot.cz
I já mám ráda nepečené dorty :) mimo jiné i ta jejich příprava je většinou rychlá a jednoduchá...
VymazatTak přesně tenhle doma dělám a naprosto ho všechni zbožňují! Včetně mě :D :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Nápodobně! :)
VymazatJééé, návrat do dětských let. Můj nejmilovanější zákusek dětství. Babička se mě ptala jaký dort bych si tak dala. Vymýšlela různé Sacher dorty a Malakov a já? Jablečný s piškotama! Vychlazený a pořádný kusanec. Mňáááám :-) Děkuji za připomenutí. Už vím co o víkendu budu snídat :-)
OdpovědětVymazatHezký den.
Spoon and willpower
Není zač, já ho mám ráda taky od mala :)
VymazatJééé ten přesně děláme doma:-D A naučila nás ho babička, ta ho dělá téměř pořád, akorát dost zkouší různé verze pudinků. Není to špatné třeba s ananasovým. A ještě do něj dáváme kousíčky hořké čokolády.
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Zatím jsem tento dort na jiný způsob nedělala, ale díky z tip :) ananasový vyzkouším :)
VymazatKaždý tu píše o detstve a babičkách :D hehe ale ja ho vidím prvý raz, a istotne ho teda plánujem pripraviť doma rodičom :) btw, prečo to máš ružové? :D
OdpovědětVymazatTak doufám, že bude chutnat, pak můžeš dát vědět, jak se ti povedl :) Btw. dělala jsem to z červených jablek a asi od těch slupek to chytlo takový hezký nádech růžové :)
Vymazat