pátek 10. listopadu 2017

Krémový bulgur

Krásný den přeji všem... :)

Je tu třetí díl našeho projektu, ve kterém jde o dvě suroviny, ze kterých musí být pokrm připraven, minule to bylo sladké jídlo, teďka pro změnu zase něco slaného.
Zvolené suroviny jsou ŽERVE a BULGUR.
V jednoduchosti je krása, takže tady máte můj rychlý, jednoduchý a výborný výtvor.

Krémový bulgur
Suroviny:

1 cibule
kokosový olej
bulgur
kukuřice (bonduelle)
žervé
kari koření
bazalka
smetana na vaření
sůl
pepř

Postup:
Nejprve si dáme vařit bulgur - 1 hrnek bulguru a 2 hrnky vody, osolíme a jak začne voda vařit, necháme 7 minut poté vypneme a necháme ještě chvíli odstát pod pokličkou. Dále si nakrájíme cibuli na malé kousky a orestujeme na kokosovém oleji, přidáme kukuřici a žervé, až se žervé rozpustí přisypeme hotový bulgur, pořádně promícháme, zalijeme smetanou a dle chuti okořeníme (kari, bazalka, sůl, pepř...)

Co z BULGURU a ŽERVE vymyslela Miška můžete mrknout ZDE.

4 komentáře:

  1. Tak to vypadá skvěle! Miluju kukuřici!! :D Hned bych si dala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu, kukuřici taky miluju :)

      Vymazat
  2. Tento projekt sa mi veľmi páááči :D Dúfam, že prídu na rad aj nejaké riadne šialenosti :D napríklad zvolíte suroviny jogurt a slanina :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No takové extrémy snad vyloučíme, chceme dělat recepty, které budou chutnat a ne uplně nějaké prasárny :D

      Vymazat