Suroviny:
400 g vepřového masa (kýta)
2 lžíce polohrubé mouky
2 žloutky
1 lžíce cukru
1 lžíce worcestr omáčky
1 lžíce škrobové moučky
1 lžíce kari koření
1-2 pálivé papričky (nakrájet nadrobno)
pepř
3 lžíce oleje
Rýže (Parbolaid)
Postup:
Maso nakrájíme na menší kostičky a ze všech zbylých surovin si uděláme takovou máčku, ve které naložíme kousky masa. Necháme naložené minimálně přes noc (v lednici).
Na druhý den rozehřejeme v hlubší pánvi olej, maso pořádně osmažíme, až je hotové, přidáme uvařenou rýži a pořádně promícháme dohromady.
Poznámka:
Každý dělá rýži dle svého, takže je to na každém, ať už ji uvaříte v sáčku nebo upečete v troubě, já mám nejraději tu pečenou, takže vám ještě napíšu jak to dělávám já.
Rýže:
Odměříme si 2 hrnky rýže - tu pořádně propláchneme. Do hrnce nalejeme trochu oleje a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme 2 hrnky rýže a zalijeme 3 hrnky vody, osolíme a necháme trošku povařit. Poté odstavíme z ohne a zakryjeme pokličkou, aby se zbytek vody vsákl do rýže. Cca po 15 minutách dáme do trouby na 200 stupňů a pečeme 20 minut.
Zrovna čínu jsem dnes dělala! :D Je to super jídlo a i celkem rychlé na přípravu :)
OdpovědětVymazatwww.thewaybya.blogspot.cz
Jo jo, je to rychlovka... :) tenhle recept mám od mamky, dělává ho už hrozně dlouho a u nás to mají všichni rádi.
OdpovědětVymazatNormálně neuvěříš, ale také jsem teď přemýšlela nad tím, že bych zase mohla uvařit čínu :D :D Když jsem ji vařila naposledy, také byla vepřová :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
S vepřovým masem je to klasika :)
VymazatS kuřecím je také dobrá, ale není to ono.
Mňam, tá čína vyzerá nenormálne dobre, hneď by som si dala. :)
OdpovědětVymazatRebelliouslily
Díky :) je to celkem rychlé a jednoduché na přípravu :)
VymazatMňam.. Super recept :) tvojí čínu určitě brzy zkusím.
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka