čtvrtek 2. července 2020

Domácí bulky na hamburgery

Suroviny:
280 g hladká moka
170 ml teplá voda
20 ml oleje
20 g droždí (kostka)
1,5 lžičky krupicového cukru
2 lžičky soli
1 vejce

1/2 lžičky vody a vejce na potření
sezam na posypání

Postup:
Z droždí, teplé vody, špetky soli a cukru vytvoříme kvásek. Ze všech uvedených surovin vyhněteme těsto, které necháme minimálně 60 mint kynout na teplém místě. Po vykynutí děláme z těsta menší bochánky (množství vyjde na 6ks). Dáme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejce s trochou vody a posypeme sezamem. Pečeme na 180 stupňů (horkovduch) cca 40 minut.

Zdroj:
Menu od KOKO

 

4 komentáře:

  1. Mňam, burgery dělám moc ráda a tenhle recept na housky si musím uložit a příště zkusit, až zase budem dělat hambáče :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají krásně, burgery my milujeme! Je otázka, jsou výsledné housky slané nebo sladké? :)Já totiž ty sladké bytostně nesnáším :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani já ty sladké nemám ráda.
      Tyhle bulky sladké nejsou a tak jak vypadají, i chtnají, jsou výborný :)

      Vymazat