úterý 15. prosince 2020

Marokánky

Suroviny:
200 g jemných vloček
40 g mandlí
40 g vlašské ořechy
40 g lískových ořechů
40 g sušených datlí
40 g sušených meruněk
140 g medu
trocha oleje
400 ml vody
120 g hořké čokolády
12 g kokosového oleje


Postup:
Na troše oleje osmahneme vločky (pozor, ať 
se vám nepřipálí). Až provoní vaši kuchyň, 
přidáme k nim sušené ovoce, nakrájené 
na kousky a nasekané ořechy. Přidáme med, 
až se celý rozpustí, přilijeme vodu a za stálého míchání vaříme do úplného odpaření a tuhé konzistence směsi. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme pomocí lžičky menší hromádky, které rozmáčkneme vidličkou. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Mezitím rozpustíme čokoládu s trochou kokosového oleje a po vychladnutí marokánek lžičkou naneseme na plochou stranu čokoládu a necháme ztuhnout na chladném místě (venku na terase 😏)

Zdroj:
Miška z blogu WantBeFitM 💗



2 komentáře:

  1. Marokánky úplně miluju!! Je to jedno z mých top cukroví :) přiznám se, že jsem mírně rezignovala na zdravější cukroví a těším se, až mamka dodělá klasické marokánky 😁😊

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No co si budeme... To klasické je asi nejlepší a ne vše se dá nahradit zdravým :D
      Ale tyhle marokánky jsou parádní a chutnají mi o hodně více, než ty co děláváme doma s cukrem, smetanou... Tyhle můžu všem doporučit a už dvě známé si na tyhle marokánky ode mě braly recept. Takže mají úspěch :)

      Vymazat