čtvrtek 1. června 2017

Batátové muffiny

Suroviny:
500 g batátů (uvařených)
80 g ovesných vloček (jemných)
4 vejce
1 lžička mleté skořice
1 kypřící prášek
1 lžička vanilkového aroma
55 g vlašských ořechů (nasekaných)

Postup: 
Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme. Po vychladnutí je umixujeme se všemi ostatními surovinami. Těsto nalijeme do silikonových formiček na muffiny a pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) 25 minut.

Poznámka:

Jelikož muffiny nejsou skoro vůbec sladké, doporučuju polít datlovým sirupem.
Jsou výborné s tvarohem nebo s bílým jogurtem a k tomu nějaké ovoce.
Z uvedeného množství surovin vyjde 16 ks.

Zdroj:
Inspirovala jsem se u Katty, ale původní ingredience v receptu jsem obměnila dle svého.

3 komentáře:

  1. Díky za inspiraci, vyzkouším. Potřebuji dodělat zbývající batáty a pečené jsem měla "pořád", tak už vím, jak se jich zbavit :)

    OdpovědětVymazat