pátek 2. června 2017

Sekaná z červené čočky

Suroviny:
600 g červené čočky (uvařené)
130 g žampiony
2 ks cibule
85 g mrkev (nastrouhaná)
3 lžíce lněných semínek
40 g ovesné vločky (jemné)
4 stroužky česneku
1 lžíce hořčice
himalájská sůl
mletý pepř
majoránka

Postup: 
Čočku namočíme a uvaříme do měkka. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a rozmixujeme na kaši. Na troše kokosového oleje si osmahneme cibulku spolu s kousky žampionů. Dále vše smícháme dohromady. Pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 40 minut.

Zdroj:
http://maruskaveg.blogspot.cz 

6 komentářů:

  1. Vypadá moc dobře! Koukám, recept od Marušky :D 24.6. je v Hradci další vegan piknik :) recept si hned ukládám!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, od Marušky :) sekaná je moc dobrá.
      Hradec mám trošku z ruky :/ :)

      Vymazat
  2. To musí být dokonalé :) Ale pro moje uspokojení bych udělala maličké placičky - aneb co je malé, toho můžu sníst více :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, to už mě taky napadlo, příště udělám takové karbanátky - kuličky :) bude to rychlejší a bude se to lépe jíst :D :)

      Vymazat