sobota 2. prosince 2017

Zeleninová čalamáda

Suroviny:
1 kg červené papriky
1,5 kg rajčata
2 paličky česneku
5 velkých cibulí
1 válká brambora
1 velká mrkev
2 dcl oleje
1 dcl octa
1 lžíce hořčice
2 lžíce soli
120 g krystalového cukru
2 feferonky

Postup:
Vše pomeleme a dusíme v hrnci cca 60 minut do vypaření a zhoustnutí. Dáme do sklenic a sterilizujeme na 100 stupňů 20-30 minut.
Čmajdu můžeme použít při vaření snad na cokoliv - na tousty, do různých omáček, zeleninových směsí nebo třeba na pečené kuře, na které je tato čmajda mimochodem velice výborná.

10 komentářů:

  1. Mamka taky dělá zeleninovou čalamádu z cukety, paprik a já nevím čeho všeho ještě a je to děsná dobrota!!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je hodně těch receptů na takové čalamády :)
      My máme doma osvěčenou tady tuhle ♥

      Vymazat
  2. Jé, čalamády mám ráda, tahle musí být skvělá!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle čalamády mám strašně moc ráda, akorát jsem ještě žádnou nezkoušela sama, takže vyzkouším, protože vypadá fakt skvěle :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, navíc je docela jednoduchá :)
      Tak ať ti chutná ;)

      Vymazat
  4. Já čalamády moc nemusím, ale rodina je má ráda, takže díky za recept, třeba někdy vyzkouším :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co, určitě vyzkoušej a uvidíš, jak jim bude chutnat :)

      Vymazat