Suroviny:
1 kg červené papriky
1,5 kg rajčata
2 paličky česneku
5 velkých cibulí
1 válká brambora
1 velká mrkev
2 dcl oleje
1 dcl octa
1 lžíce hořčice
2 lžíce soli
120 g krystalového cukru
2 feferonky
Postup:
Vše pomeleme a dusíme v hrnci cca 60 minut do vypaření a zhoustnutí. Dáme do sklenic a sterilizujeme na 100 stupňů 20-30 minut.
Čmajdu můžeme použít při vaření snad na cokoliv - na tousty, do různých omáček, zeleninových směsí nebo třeba na pečené kuře, na které je tato čmajda mimochodem velice výborná.
Mamka taky dělá zeleninovou čalamádu z cukety, paprik a já nevím čeho všeho ještě a je to děsná dobrota!!
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Jo, je hodně těch receptů na takové čalamády :)
VymazatMy máme doma osvěčenou tady tuhle ♥
Jé, čalamády mám ráda, tahle musí být skvělá!:)
OdpovědětVymazatJe výborná, doporučuju :)
VymazatTyhle čalamády mám strašně moc ráda, akorát jsem ještě žádnou nezkoušela sama, takže vyzkouším, protože vypadá fakt skvěle :)
OdpovědětVymazatInspiration by Linda
Určitě vyzkoušej, navíc je docela jednoduchá :)
VymazatTak ať ti chutná ;)
Vypadá krásně a jednoduše :)
OdpovědětVymazatSmileThess
Díky, taky to jednoduché je :)
VymazatJá čalamády moc nemusím, ale rodina je má ráda, takže díky za recept, třeba někdy vyzkouším :)
OdpovědětVymazatPetra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz
Nemáš za co, určitě vyzkoušej a uvidíš, jak jim bude chutnat :)
Vymazat