Suroviny:
1 cibule
Olivový olej
Vepřové maso (plecko, krkovička...)
1 malý protlak
Trocha kečupu
1/2 skleničky domácí čalamády
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl, pepř, kmín, majoránka
1 - 2 stroužky česneku
Postup:
Cibuli si nakrájíme na malé kostičky a v hrnci osmahneme na olivovém oleji, poté přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso a za stálého míchání chvíli osmahneme, pak zalijeme vodou, přidáme protlak, trochu kečupu, domácí čalamádu ze zeleniny (recept), sůl, pepř, drcený kmín a hořčici. Necháme cca 30 minut vařit pod pokličkou. Po půl hodině přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Nakonec dle potřeby zahustíme moukou (s vodou). Podáváme se špagetami či jinými těstovinami. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Mňam, vyzerá to super. Recept určite vyskúšam. :)
OdpovědětVymazatMoje oblíbená už od mala, vyzkoušej... :)
OdpovědětVymazatTyhle jednoduché omáčky mám nejradši :) Špagety jsem zrovna v pátek měla a byly výborné.
OdpovědětVymazatwww.thewaybya.blogspot.cz
Taky je mám moc ráda, je fajn, že jsou to takové rychlovky. :)
VymazatOmáčka vypadá skvěle :) s tím vepřovým masem se mi to hodí, dřív jsem ho moc nejedla, ale přítel ho má moc rád, tak ho teď dělám častěji :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Děkuji :) jde to udělat i s kuřecími kousky, to už záleží na každém dle chuti :)
Vymazat