pondělí 12. února 2018

Hraběnčin moučník

Suroviny:
400 g hladké mouky
250 g hery
4 žloutky
150 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
--------------------------------------
Jablka (strouhaná, cca 10 ks)
1 vanilkový cukr
4 bílky
Vlašské ořechy
Rozinky
Skořice (mletá)

Postup:
Z uvedených surovin rukama zpracujeme těsto. Cca 1/3 těsta odkrojíme a dáme do mrazáku. Zbytek těsta vyválíme na plech a pokryjeme nastrouhanými jablky, poté posypeme vanilkovým cukrem. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, který rozprostřeme na jablka, posypeme nasekanými vlašskými ořechy, skořicí, popř. rozinkami. Zbylé těsto vyndáme z mrazáku a nastrouháme na hrubém struhadle na koláč. Pečeme na 200 stupňů (horkovzduch). Po vychladnutí posypeme moučník moučkovým cukrem.

4 komentáře:

  1. Myslím že něco hodně podobného dělá mamka, ale říká tomu hraběnčiny řezy a po tom se teda můžu utlouct O:) achjo, hned bych si je dala :D Nechceš mi kousek poslat poštou? :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý tomu říká trošku jinak :D :) ale i tak to asi bude chutnat stejně... Tahle buchta je vážně skvělá!! :)
      Poštou nevím v jakém stavu by to dorazilo :D až se zastavíš, tak ti ji upeču :)*

      Vymazat
  2. Tenhle dezert totálně miluju, ale už strašně dlouho jsem ho nedělala:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat