pátek 17. ledna 2020

Mramorová bábovka

Suroviny:
2 vejce
1 hrnek třtinového cukru (méně)
1 vanilkový cukr
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek špaldové mouky
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva (bez fosfátů)

trocha holandského kakaa
1 lžíce rozpustné kávy (nemusí být)

Postup:
Nejdříve si smícháme vejce s cukry a rozmixujeme
do pěny, poté přidáme všechny ostatní suroviny, kromě kakaa (a kávy). 3/4 těsta nalijeme
do bábovkové formy, do zbytku těsta přimícháme kakao (popř. kávu) a nalijeme na světlé těsto. Pečeme na 180 stupňů asi 60 minut. Ke konci pečení
bábovku přikryjeme alobalem, aby se nám povrch nespálil.

Zdroj:
TopRecepty


2 komentáře:

  1. Mňáám, ta vypadá! Já taky minulý týden dělala bábovku, ale makovou a byla krásně vláčná :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Makovou už jsem nedělala strašně dlouho :) to bych měla napravit. Ale tahle je naše nejoblíbenější a malý ji má rád k snídani, tak mu ji jednou za čas upeču :)

      Vymazat