200 g hladké mouky
200 g žitné mouky
60 g krystalového cukru
špetka soli
250 ml mléka
80 g změklého másla (hera)
1/2 kostky droždí
Suroviny na náplň:
80 g změklého másla
60 g krystalového cukru
1 lžíce skořice
1 jablko (nastrouhat)
Ostatní:
1 bílek
1 skořicový cukr
Postup:
Z mléka, špetky soli, trochu cukru a droždí uděláme kvásek. Mouky smícháme s cukrem, máslem a přidáme kvásek, těsto chvíli hněteme, poté poprášíme
a necháme kynout na teplém místě. Mezitím si uděláme náplň - všechny suroviny (kromě jablka) umixujeme dohromady. Vykynuté těsto přendáme na vál
a rozválíme do obdélníkového tvaru. Potřeme náplňí
a posypeme nastrouhaným jablkem. Poté těsto zamotáme do rolky - tu si pak nakrájíme na stejně velké kusy. Vyskládáme do formy (viz fotka) vymazané máslem a vysypané moukou a ještě chvíli necháme kynout. Nakonec potřeme bílkem a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme na 190 stupňů (horkovzduch) asi 15 minut.
Tip:
Nejlépe chutnají čerstvé v den upečení. Pokud vám
ale vydrží více dní, zkuste dát na šneka kousek másla
a ohřát v mikrovlnce, hned chutná zase jako čertvě upečený.
Zdroj:
SMOOTH and COOKING
Skořicový šneky miluju! Měla bych také nějaké upéct :) Jinak já se teď od Smoothcooking chystám péct čokoládový dort taťkovi k narozeninám :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Kačka má dobré recepty :) ty co jsem od ní zatím zkoušela vyšly na jedničku :)
Vymazat