středa 8. dubna 2020

Bulky

Suroviny:
500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
trocha olivového oleje
1 kostka droždí
1 vejce
3 lžičky soli
2 lžičky cukru

lněná semínka na posypání
1 vejce na potření

Postup:
Z uvedených suroviny vyhněteme těsto, které necháme kynout na teplém místě po dobu cca 60ti minut. Jakmile máme těsto pěkně vykynuté, předěláme si ho na pomoučený vál. Těsto rozdělíme na 9 stejně velkých dílků a z každého dílku vyválíme bulku. Všechny bulky poté položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme pod vlhkou utěrkou kynout dalších 20 minut. Potom potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme na 180 stupňů cca 15 minut (dle barvy).

Zdroj:
Kačí - Smooth and cooking

4 komentáře:

  1. Koukám Miško, také zkouším jedno pečivo za druhým (y) Bulky vypadají suprově! :) Já mám od Kačí vybraný recept na francouzské bagety, co kynou 2 dny, ale ještě jsem se k nim nedostala :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja myslím, že to nebude dlouho trvat a budeš je mít v troubě :D Kačí má super recepty, o tom žádná :)

      Vymazat
  2. tie vyzerajú parádne, mať droždie, idem skusiť :) :D

    OdpovědětVymazat