Suroviny:
500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
trocha olivového oleje
1 kostka droždí
1 vejce
3 lžičky soli
2 lžičky cukru
lněná semínka na posypání
1 vejce na potření
Postup:
Z uvedených suroviny vyhněteme těsto, které necháme kynout na teplém místě po dobu cca 60ti minut. Jakmile máme těsto pěkně vykynuté, předěláme si ho na pomoučený vál. Těsto rozdělíme na 9 stejně velkých dílků a z každého dílku vyválíme bulku. Všechny bulky poté položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme pod vlhkou utěrkou kynout dalších 20 minut. Potom potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme na 180 stupňů cca 15 minut (dle barvy).
Zdroj:
Kačí - Smooth and cooking
Koukám Miško, také zkouším jedno pečivo za druhým (y) Bulky vypadají suprově! :) Já mám od Kačí vybraný recept na francouzské bagety, co kynou 2 dny, ale ještě jsem se k nim nedostala :D :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Ja myslím, že to nebude dlouho trvat a budeš je mít v troubě :D Kačí má super recepty, o tom žádná :)
Vymazattie vyzerajú parádne, mať droždie, idem skusiť :) :D
OdpovědětVymazatNo jo, sehnat droždí, to je teď boj :D
Vymazat