Suroviny:
250 g hladké mouky
250 g žitné chlebové mouky
250 ml vlažné vody
1 lžička octa
1 lžička cukru
1 kostka droždí
2 lžičky soli
2 menší cibule
1 lžíce másla
1 vejce na potření
Postup:
Na másle osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno. Do vlažné vody dáme droždí, cukr a trochu mouky, promícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím do mísy navážíme obě dvě mouky se solí a octem. Vzešlý kvásek propracujeme s moukou a přidáme osmahnutou cibulku. Těsto pořádně vyhněteme a necháme kynout cca 60 minut na teplém místě. Nakynuté těsto ještě lehce propracujeme a vytvarujeme, přendáme do zapékací skleněné mísy nebo na plech vyložený pečicím papírem a ještě 20 minut necháme odpočinout. Potom potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme posypat kmínem). Pečeme 40 minut na 160 stupňů, poté dalších 20 minut na 180 stupňů.
Zdroj:
www.prozeny.cz
Tvoje cibulové bulky u nás měly velký úspěch, takže věřím, že tento chleba by taky bodoval :) akorát se přiznám, že jsem vždycky líná smažit tu cibulku :D :D
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Tak to mě se taky vždycky nechcě, ale pak to stojí za to :)
Vymazat