Suroviny:
Kokosový olej
2 menší cibule
200 g eidam (nastrouhat)
4 vejce
1/2 lžičky himalájská sůl
1 lžička kmín drcený
lněná semínka mletá
slunečnicová semínka (mletá)
chia semínka
konopná semínka
5 g prášek do pečiva bez fosfátů
3 lžíce psillia
2 lžíce mandlové mouky
Postup:
Na kokosové oleji osmažíme nadrobno nakrájenou
cibuli. Poté smícháme všechny suroviny dohromady.
Ze směsi děláme (navlhčenýma) rukama bochánky,
které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) 15 minut, poté troubu zmírníme a dopečeme na 160 stupňů (horkovzduch) cca 30 minut (dle trouby).
Wau, super ma prekvailo, že recept je v podstate bezlepkový, takže ho môžem skúsiť aj ja. :) Ďakujem za nápad, pustím sa do realizácie počas víkendu. :)
OdpovědětVymazatNení zač, ať chutná ;)
VymazatTy teda vypadají moc zajímavě! :) Miško, ty semínka dáváš od oka??
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Jo jo od oka... záleží dle hustoty.
VymazatZaujímavé. Cibuľu mám rada, takže by som si určite pochutnala.
OdpovědětVymazatPripomína mi to moje kedlubnové muffiny, ale namiesto cibule tam ide kedlubna, a vlastne aj trochu cibule :)
Kedlubnové muffiny?! To by mě asi nikdy nenapadlo :)
Vymazat