250 g Ricotty (Fresca z Lidlu)
2 vejce
30 g psillia
2 lžíce lněné semínko mleté
2 lžíce chai semínek
1 lžíce sezamové semínko
12 lžíce dýňové semínko (na posypání)
kmín, sůl
koření dle chuti (nemusí být)
1 prášek do pečiva
Postup:
Ricottu vymícháme s vejci do hladka, poté přidáme semínka, sůl, kmín, koření dle chuti, prášek do pečiva a nakonec psillium. Vše důkladně promícháme. Těsto necháme pár minut odpočinout a poté děláme bulky, které dáme na pečicí papír. Posypeme dýňovými semínky a pečeme na 160 stupňů (horkovzduch) cca 40 minut.
Zdroj:
IG účet @milujulowcarb
Já chci už dlouho zkusit bulky z cottage (jako nelowcarb), ale ještě jsem se k tomu nedostala :) Přítel se úplně nehrne do mých experimentů :D takže teď dělám pečivo, co mu fakt chutná.
OdpovědětVymazatWantBeFitM
No někndy jsou osvědčené verze stokrát lepší než nějaké nové experimenty :D
VymazatJá jsem cottage bulky dělala (recept na Toprecepty.cz) a byly super
Vymazat