Suroviny:
4 plátky hovězích řízků
8 plátků anglické slaniny
200 g bílého smetanového jogurtu
1 lžíce dijonské hořčice
2 cibule
3 stroužky česneku
3 mrkve
3 petržele
šťáva z 1/2 citronu
sladká paprika
sůl, pepř, kmín
1/2 lžičky cukru
sádlo do pekáče
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jogurtu, hořčice, citronové šťávy, česneku a koření uděláme marinádu. Maso naložíme do marinády a necháme uležet do druhého dne. Poté si připravíme pekáč, dáme do něj cibuli nakrájenou na drobno, mrkev a petržel nakrájené na kolečka, dále sádlo a trochu podlijeme. Na zeleninu položíme plátky masa i s marinádou, na každý plátek položíme slaninu a pekáč přikryjeme alobalem. Pečeme doměkka na 180 stupňů, minimálně 60 minut (záleží jak je/není maso tuhé). Ke konci pečení maso odkryjeme, nastrouháme na plátky masa trochu nivy a ještě chvíli dopékáme. Po upečení maso přendáme a zeleninu rozmixujeme (v tyčáku), šťávu z pekáče přidáváme postupně, záleží jak moc řídkou ji chcete. Popř. osolíme a dochutíme kořením dle chuti.
Podáváme např. s pečenými bramborami.
Zdroj:
TopRecepty
Tak třeba tohle by fakt přítelovi chutnalo, protože je masovej :D Marinovaná masa jsou vždycky lepší a křehčí. Bohužel si málo kdy vzpomenu na druhý den to maso naložit :D :D A jsem ráda, že se nakládá aspoň 2h :D
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Pro masaře ideální :)
VymazatAle jinak mám ten stejný problém :D taky si málokdy vzpomenu a naložím den dopředu.