neděle 24. května 2020

Banánová bábovka

Suroviny:
2 banány
2 vejce
špetka soli
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku krupicového cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr

Postup:
Vejce rozklepneme a rozdělíme bílky
od žloutků. Do bílků přidáme špětku
soli a umixujeme tuhý sníh. Banány rozmačkáme vidličkou na jemno a smícháme se dvěma žloutky. Poté přidáme ostatní suroviny. Nakonec lehce a pomalu špachtličkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do bábovkové silikonové formy a pečeme na 180 stupňů (horkovzduch) cca 60 minut. Po pár minutách pečení bábovku přikryjeme alobalem, aby se nám vrch nespálil. Po upečení a vychladnutí bábovku posypeme moučkovým cukrem.

2 komentáře:

  1. Ta vypadá extra vláčně a to já ráda! Taky jsem teď zkoušela banánovou bábovku, tedy její zdravější variantu a taky se moc povedla :) Někdy nevím, co snídat dřív :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Je pěkně vláčná, jedna z našich oblíbených u nás doma :)

    OdpovědětVymazat