středa 10. června 2020

Jogurtové bulky (LowCarb)

Suroviny (6ks):
150 g bílého jogurtu (tučnějšího)
4 vejce
170 g semínek mix (slunečnicové,
lněné, dýňové, chia, sezamové...)
30 g psyllia
5 g prášku do pečiva s vinným kamenem
hilalajská sůl
drcený kmín

Postup:
Semínka hodíme do mixéru a rozmixujeme na jemno. Jogurt s vejci ušleháme a poté přidáme všechny ostatní suroviny. Těsto necháme chvíli odpočinout. Pak (namočenýma) rukama děláme bulky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 170 stupňů (horkovzduch) cca 30 minut.

2 komentáře:

  1. Týjo, ty bych mohla příště zkusit! Vypadají fakt dobře :) Hlavně je super, že tohle lowcarb pečivo máš hnedka hotové a nemusíš čekat, až Ti vykyne těsto :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej. Byla bych zvědavá, co na to řekneš :)
      Tohle mě na tom baví, že jsou za chvilku hotové :)

      Vymazat