úterý 1. září 2020

Jablečný perník

Suroviny:
160 g hladké mouky
40 g špaldové celozrnné mouky
100 g krupicového cukru
1 vejce
1 kypřící prášek
1 lžíce perníkového koření
3 lžíce holandského kakaa
130 ml oleje
120 ml mléka
2 jablka
2 hrsti vlašských ořechů

Ostatní:
50g hořká čokoláda
kousek ztuženého tuku
kokos

Postup:
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, ořechy nasekáme na menší kousky. Smícháme všechny suroviny dohromady, těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme na 170 stupňů (horkovzduch) asi 30 minut. Po vychladnutí perník polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem, necháme ztuhnout.

Zdroj:
Kačí z blogu Smooth and Cooking

2 komentáře:

  1. Normálně bych teď pekla věci z jablek jak na běžícím pásu, bohužel nemáme úrodu a v obchodech jsou teď děsně drahé :D Ale perník vypadá krásně, jen se zakousnout ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám všeobecně jablkové pečení ráda :) tenhle je krásně vláčný, povedl se.

      Vymazat