Suroviny:
1 cibule
2 stroužky česneku
2 větší mrkve
olivový olej
sůl, pepř, majoránka
400 ml rajčatového pyré (italský týden Lidl)
200 g červená čočka
1/2 plechovky kukuřice
1 lžíce třtinového cukru
1 cibule
2 stroužky česneku
2 větší mrkve
olivový olej
sůl, pepř, majoránka
400 ml rajčatového pyré (italský týden Lidl)
200 g červená čočka
1/2 plechovky kukuřice
1 lžíce třtinového cukru
Postup:
Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme
Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme
olej a přidáme mrkev, kterou restujeme
cca 5 minut, poté osolíme. Přihodíme cibuli
a česnek a opékáme další minutu. Orestovanou zeleninu zalijeme rajčatovou passatou a přilijeme cca 600ml vody. Přivedeme k varu a okořeníme
dle chuti (sůl, pepř, majoránka). Poté nasypeme propláchnutou červenou čočku, vaříme 5 minut
pod pokličkou, nakonec přisypeme okapanou kukuřici z plechovky. Pokud je potřeba a omáčka se nám zdá více kyselá, přidáme trochu
třtinového cukru. Necháme ještě minutku probublat. Odstavíme a necháme 10 minut
přikryté pokličkou. Podáváme nejlépe
s těstovinami, posypané sýrem.
Miškoo, zase jsme se skoro shodly :D Dokonce máme i dost podobné fotky, nebudeme my dvě dvojčata? :D ♥ Mňam, vypadá to luxusně!
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Čoveče, něco takového jsem si říkala i já :D
VymazatHlavne s tou rozsypanou čočkou na fotkách, joo pěkně spolu ladíme :D :)
Zní to skvěle, ale čočka je pro mě trochu boj :) skrze chuť.
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Tak to já ji mám naštěstí ráda :)
Vymazat