středa 25. března 2020

Špekáčky na pivu

Suroviny:
1 kg špekáčků
5 cibulí
1 feferonka
Černé pivo (cca 3/4 láhve)
kečup

Postup:
Cibuli si nakrájíme na menší kousky, na ni položíme špěkáčky (nakrojené nebo přeůlené), ty pak hodně pocákáme kečupem a celé zalijeme černým pivem (cca 3/4 lahve). Pečeme přikryté alobalem na 220 stupňů asi 60 minut. Potom ještě chvíli dopékáme bez alobalu. Podáváme s pečivem.

Poznámka:
Na fotce vidíte nerozkrojený špekáček, ale nejlepší je si špekáčky buďto naříznout a každý naplnit  cibulí a feferonkou a nebo rovnou nakrájet na půlky. Lépe natáhnou celkovou chuť nejen piva a cibule.

2 komentáře:

  1. Přiznám se, že na špekáčky moc nejsem, ale mamka, brácha i přítel se po nich můžou užrat :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat