středa 6. května 2020

Oříšková bublanina s ovocem

Suroviny:
4 vejce
50 g mandlí
50 g kešu oříšků
100 g strouhaného kokosu
40 g kokosového oleje
150 ml kokosové mléko z plechovky
1 lžička jedlé sody
trocha skořice

Ovoce (borůvky, maliny..)

Posypka:
40 g kokosová mouka
35 g mandlová mouka
kokosový olej (rozpustit)

Postup:
Mandle, kokos a kešu ořechy rozmixujeme
v mixéru. Přidáme sodu a skořici.
Vše zalijeme rozpuštěným kokosovým
olejem, mlékem z plechovky a nakonec
přidáme vejce. Vše pořádně promícháme.
Těsto nalijeme do silikonové formy na koláč (průměr 20) a posypeme ovocem. Posypku
si uděláme smícháním kokosové a mandlové mouky, zalijeme potřebným množstvím rozpuštěného kokosového oleje a hustě posypeme celý koláč.
Pečeme na 175 stupňů (horkovzduch)
asi 40 minut (dle trouby).

Zdroj:
IG účet waytohealth

Poznámka:
Vždy se nějakým receptem inspiruju a většinou si přidám něco svého, tentokrát mi tam chyběla posypka, takže jsem si ji vytvořila takhle. Koláč je vážně výborný. 

2 komentáře:

  1. Taky naprosto miluju drobenku! Koukám, že tenhle koláč nebude žádná dietka :D Ale je super, že i na lowcarb si můžeš dopřát něco sladkého :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No máme prostě stejné chutě skoro u všeho :D
      Dietka to teda moc není :D ale na to, že tam není ani žádný cukr chutná výborně :)

      Vymazat