úterý 28. června 2016

Hermelínové jednohubky

Suroviny:
3 hermelíny
(Camembert po 90 g)
140 g hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 žloutek
sůl

1 žloutek na potření
Na posypání:
hrubá sůl, kmín, mák, sezamová semínka, lněná semínka, grilovací koření, chilli apod...
 
Postup:
Hermelíny nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a žloutek. Jemně osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme plát a libovolným vykrajovátkem vykrájíme různé tvary. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme podle chuti např. hrubou solí, kmínem, mákem, seznamem, čili kořením nebo jinou směsí. Pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) do zčervenání 10-15 minut. 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat