pondělí 1. srpna 2016

Ovesné palačinky s tuňákem

Suroviny na palačinky:
150 g ovesných vloček
270 ml mléka
2 vejce
sůl, olej

Suroviny na náplň:
185 g tuňák ve vlastní šťávě
hlávkový salát
140 g bílý jogurt Řecký
1 menší cibule
čerstvá bazalka
2 lžíce vlašských ořechů
2 lžíce sušených brusinek
citronová šťáva
koření Marinovaná ryba
pepř

Postup:
Ciuli a salát nakrájíme na malé kousky a promícháme s ostatními surovinami na náplň. Směs ochutíme dle potřeby a odložíme stranou. V mléce rozmícháme vločky (jemné), vejce, přidáme špetku soli a necháme chvíli odležet, aby vločky nasály tekutinu. Potom na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme palačinky z obou stran, každou palačinku naplníme tuňákovou směsí, srolujeme do rolky a můžeme podávat.

4 komentáře:

  1. Mňam, tuňáka zbožňuju :) Tohle vypadá na velkou dobrůtku. Já si teď k obědu oblíbila bulgur se zeleninou, tuňákem a mozzarelou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda tuňáka a s nasládlou chutí brusinek chutnal výborně :)
      Bulgur jsem ještě nikdy neměla...

      Vymazat