úterý 20. června 2017

Tvarohové knedlíky

Suroviny:
250 g tvaroh (odtučněný)
75 g bulgur (v suchém stavu)
200 g žitná mouka
špetka soli
1 vejce
jahody

Postup:
Bulgur zalijeme vařící vodou a na 10 minut zakryjeme pokličkou. Do mísy si dáme tvaroh, vejce, mouku, bulgur a špetku soli. Vypracujeme těsto (pokud se lepí, po troškách přidáváme mouku), které si rozdělíme na cca 10 dílů. Z každého dílku vytvoříme kuličku, do níž zabalíme jahodu. Pak už jen knedlíky hodíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut.
Dochucení a dozdobení na talíři je na vás, dle vaší fantazie.

10 komentářů:

  1. Perfektní recept! :) Takové by mi taky chutnaly.

    OdpovědětVymazat
  2. Ooo! S tím bulgurem to vypadá moc zajímavě! To jsem ještě neviděla :)

    OdpovědětVymazat
  3. vypadá to moc chutně, ale obávám se, že u nás kromě mě by to nikdo nejedl, naši na takovu stravu nejsou a já zase se bojím bulguru, protože jsem ho ještě neměla. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak u nás je to to samé, co jím já, nejí zbytek rodiny :D takže pro sebe si vařím zvlášť, akorát když peču různé zdravější koláče, sušenky, muffiny atd... tak to si dá i mamka :) bulgur jsem si taky kupovala prvně a byla jsem na něj zvědavá, myslím, že občas si ho do jídelníčku zařadím.. :)

      Vymazat
  4. Hmm, mňam. Vypadají krásně. Udělat je s bulgurem by mě teda asi nenapadlo, ale chuťově je to určitě dobrý. Navíc jahodový .. no to bych mohla pořád :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem byla zvědavá, jak s tím bulgurem budou chutnat, ale povedlo se, byly vážně skvělý :)

      Vymazat
  5. Jé, zrovna jsem měla chuť na tvarohové knedlíky! Teď mám chuť udělat je podle Tebe. Snad je stihnu někdy brzo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať chutnají :)
      Taky se na ně tento týden chystám...

      Vymazat