úterý 20. února 2018

Perník s broskvemi

Suroviny:
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
180 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
2 - 3 lžíce kakaa
3 lžíce medu
2 vejce
200 ml oleje
200 ml mléka
400 g broskev v konzervě
200 ml šťávy z konzervy

Postup:
Broskve nalijeme do sítka a šťávu z nich necháme okapat do misky. Poté si broskve nakrájíme na menší kousky. Cukr smícháme s vejcem, pak přidáme všechny ostatní suroviny a pořádně prošleháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a posypeme kousky broskví. Pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 20 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

 

4 komentáře:

  1. Tak to je bomba, že se zužitkuje i nálev z broskví :) u nás bych to ale nestihla upéct, přítel má rád broskve jen tak na chuť a je schopen sníst celou tu plechovku na posezení xD

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně jsem ho tam dávat nechtěla, ale to těsto je docela tuhé, tak se ta šťáva nakonec hodila. Jo já je mám taky moc ráda jenom tak a nemysli si, taky jsem ujídala :D

      Vymazat
  2. Perník bych si dala! :) Vypadá skvěle! :)

    OdpovědětVymazat