500 g chlebové mouky
300 ml vlažné vody
1 lžička soli
1 lžíce drceného kmínu
1/2 kostky droždí
1 lžíce oleje
1 lžička cukru
vejce na potření
drcený kmín na posypání
Postup:
Do vlažné vody dáme špetku soli, trochu cukru a droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy navážíme mouku a smícháme
s kváskem a všemi ostatními surovinami. Těsto necháme kynout na teplém místě minimálně hodinu. Poté z těsta vytvarujeme bochánek chleba a nebo dámě těsto do formy na chleba. Potřeme rozšlehaným vejcem
a posypeme kmínem. Pečeme na 180 stupňů (horkovzdch) asi hodinu.
Koukám, že taky pořád pečeš domácí pečivo. Mě se to tak vrylo pod kůži, že teď nemůžu přestat :D Já naposledy pekla chlebík z blogu s podmáslím :) Ten tvůj vypadá moc dobře, hned bych ochutnala :) Jak dlouho vydrží měkký?
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Jo jo, sem tam, když se mi nechce do obchodu, tak upeču :D :)
VymazatJak dlouho vydrží měkký nevím, my ho snědli za dva dny :)