středa 8. července 2020

Kmínový domácí chleba

Suroviny:
500 g chlebové mouky
300 ml vlažné vody
1 lžička soli
1 lžíce drceného kmínu
1/2 kostky droždí
1 lžíce oleje
1 lžička cukru

vejce na potření
drcený kmín na posypání

Postup:
Do vlažné vody dáme špetku soli, trochu cukru a droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy navážíme mouku a smícháme
s kváskem a všemi ostatními surovinami. Těsto necháme kynout na teplém místě minimálně hodinu. Poté z těsta vytvarujeme bochánek chleba a nebo dámě těsto do formy na chleba. Potřeme rozšlehaným vejcem
a posypeme kmínem. Pečeme na 180 stupňů (horkovzdch) asi hodinu.



2 komentáře:

  1. Koukám, že taky pořád pečeš domácí pečivo. Mě se to tak vrylo pod kůži, že teď nemůžu přestat :D Já naposledy pekla chlebík z blogu s podmáslím :) Ten tvůj vypadá moc dobře, hned bych ochutnala :) Jak dlouho vydrží měkký?

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, sem tam, když se mi nechce do obchodu, tak upeču :D :)
      Jak dlouho vydrží měkký nevím, my ho snědli za dva dny :)

      Vymazat