Suroviny:
300 g hladké mouky
200 g másla (hery)
100 g mletého cukru
1 žloutek
200 g lískových oříšků
rum, moučkový cukr na obalení
300 g hladké mouky
200 g másla (hery)
100 g mletého cukru
1 žloutek
200 g lískových oříšků
rum, moučkový cukr na obalení
Postup:
Lískové oříšky si namočíme aspoň hodinu
předem do rumu s trochou vody.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto,
do kterého zapracujeme oříšky (rum slijeme pryč). Z těsta uděláme dva válečky a dáme je ztuhnout na chvíli do lednice. Poté z válečků krájíme plátky, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) do zčervenání. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat