středa 10. února 2021

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Suroviny:
1 cibule
2 stroužky česneku
2 větší mrkve
olivový olej
sůl, pepř, majoránka
400 ml rajčatového pyré (italský týden Lidl)
200 g červená čočka
1/2 plechovky kukuřice
1 lžíce třtinového cukru

Postup:
Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme 
na velmi malé kostičky. V hrnci rozehřejeme 
olej a přidáme mrkev, kterou restujeme 
cca 5 minut, poté osolíme. Přihodíme cibuli 
a česnek a opékáme další minutu. Orestovanou zeleninu zalijeme rajčatovou passatou a přilijeme cca 600ml vody. Přivedeme k varu a okořeníme 
dle chuti (sůl, pepř, majoránka). Poté nasypeme propláchnutou červenou čočku, vaříme 5 minut 
pod pokličkou, nakonec přisypeme okapanou kukuřici z plechovky. Pokud je potřeba a omáčka se nám zdá více kyselá, přidáme trochu 
třtinového cukru. Necháme ještě minutku probublat. Odstavíme a necháme 10 minut 
přikryté pokličkou. Podáváme nejlépe 
s těstovinami, posypané sýrem.

Výzva s Míšou:  
Únor 2021, slaná verze

Zadané suroviny
Červená čočka, kukuřice

Mrkněte TADY, co z těchto dvou surovin vymyslela Míša.



4 komentáře:

  1. Miškoo, zase jsme se skoro shodly :D Dokonce máme i dost podobné fotky, nebudeme my dvě dvojčata? :D ♥ Mňam, vypadá to luxusně!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čoveče, něco takového jsem si říkala i já :D
      Hlavne s tou rozsypanou čočkou na fotkách, joo pěkně spolu ladíme :D :)

      Vymazat
  2. Zní to skvěle, ale čočka je pro mě trochu boj :) skrze chuť.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat