sobota 21. května 2016

Domácí chleba z trouby

Suroviny: 
3 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku vody
1/2 sáčku instantního droždí
kmín
2 lžičky soli
různá semínka
(slunečnicová, sezam, lněná, dýňová...)

Postup:
Smícháme sypké suroviny - droždí a mouku (mouku dejte třeba půl žitné/půl hladké, nebo více žitné, přidáme kmín, sůl a semínka (nemusí být samozřejmě, ale můžete dát oříšky, slunečnicová semínka, dýňové semínka....). V této fázi můžeme přidat cokoliv třeba sušená rajčata či sušené švestky dá se vymyslet mnoho kombinací dle chuti. Přidáme vodu a dobře promícháme a necháme uležet přes noc. Mělo by se to nechat 12 hodin, ale stačí i 7 hodin. Ráno promícháme, a necháme ještě 20 minut odpočinout. Nahřejeme troubu a dáme na pečící papír a klidně ho můžeme ještě posypat (např. ovesné vločky nebo semínka) a pečeme 30-50 minut (dle trouby) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci) na 250 stupňů, poté odkryjeme a ještě 15 minut dopékáme.

Zdroj:
https://www.toprecepty.cz/ 

Žádné komentáře:

Okomentovat