800 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
4 vejce
8 lžic medu (vlažného)
1 lžička sody
250 g Hery
perníkové koření
citronová kůra
1 lžíce kakaa (na tmavé těsto)
Zdobící krém:
moučkový cukr
(pořádně prosetý přes sítko)
1 bílek
citronová šťáva
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a vykrajujeme libovolné tvary. Doporučuje se nechat těsto 24 hodin v lednici, ale já to dělám hned a jsou výborné, takže to není potřeba. Pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 15 minut. Po vytáhnutí z trouby ihned natřeme rozškvedlaným vajíčkem, aby se perníčky krásně leskly a necháme úplně vychladnout. Vychladlé perníčky zdobíme dle vlastní fantazie bílkovým krémem, který dáme do zdobícího fóliového sáčku.
A já zrovna vždy sháním takové, aby byly kamenné. Ale máš je krásné :)
OdpovědětVymazatDěkuji :)
VymazatPřítelova mamka dělá taky ty ,,kamenné", ale já mám nejradši tyhle měkké :)
My už máme napečené, babičkin recept nikdy nesklame:)
OdpovědětVymazatSaja Frey blog
Recepty babiček jsou vždycky ty nejlepší :)
Vymazatmáš je krásné, já ještě teď letím ty svoje zdobit :)
OdpovědětVymazatKrásně ozdobené! Hlavně ten měsíček se mi moc líbí :)
OdpovědětVymazat