sobota 10. března 2018

Noky se zelím a opečeným tofu

Ahoj, přeji všem krásnou sobotu :)
Je zase desátého a jako každý měsíc pro vás mám i dnes recept, který je vytvořený tak, aby obsahoval dvě určité suroviny, které jsme si s Miškou zvolily. Tentokrát to má být slaný recept z CIZRNY a UZENÉHO TOFU. Přemýšlela jsem, co vymyslím, jestli najít něco na netu nebo v jedné ze svých kuchařek a nakonec padla volba na improvizaci a vznikly z toho noky se zelím a s opečeným tofu. Nechci se chválit, ale řekla bych, že tohle se mi vážně povedlo :D :)

Suroviny:
250 g cizrny (uvařené)
210 g brambor (vařených)
sůl, pepř
90 g špaldové mouky
20 g chia semínek
----------------------------
kokosový olej
cibule
uzené tofu
zelí (zavařené)

Postup:
Chia semínka si namočíme ve vodě a necháme chvíli odstát, aby nám vznikl takový gel, na slepení těsta. Uvařenou cizrnu rozmixujeme dohladka v mixéru, přidáme brambory nastrouhané najemno, špaldovou (nebo jinou) mouku, dle chuti osolíme, opepříme a nakonec přidáme gel z chia semínek a vody. Rukama zpracujeme těsto, ze kterého tvoříme noky - uvaříme v osolené vodě (cca 2 minuty) nebo hlídáme dokud nevyplavou. Dále si rozpálíme kokosový olej na pánvi, na kterém osmahneme cibulku, přidáme kostičky tofu a opečeme, nakonec přidáme propláchnuté zelí. Směs smícháme s noky a můžeme podávat.

Poznámka:
Příště bych noky místo vaření ve vodě třeba zkusila i upéct v troubě na plechu na pečícím papíru.
Ale to už je na každém z vás.


Nakonec mám pro vás ještě jednu takovou novinku.
Minulý měsím Mišku kontaktovala slečna, které se líbil náš nápad s receptovou výzvou a chtěla do toho jít s námi, my jsme souhlasily, a tak od téhle výzvy už v tom Káťa jede s námi. Tuhle výzvu jsme si daly ještě jen se dvěma surovinami, ale od příštího měsíce budou recepty ze třech povinných surovin, tak se můžete těšit na to, jak se s tím všechny tři popereme. No a teď už jen můžete mrknout na recepty, které si pro vás připravily holky z cizrny a uzeného tofu.

Míša → wantbefitm.blogspot.cz
Káťa → http://katfoblog.blogspot.cz

8 komentářů:

  1. Páni, tak to jsi teda hodně šikovná!:) Vypadá to fakt dobře!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Udělat noky z cizrny, to by mě vážně nenapadlo! Opravdu paráda, moc se mi ten nápad Míšo líbí. Podobají se klasickým nokům? Ráda bych je vyzkoušela, i když asi na sladko :-)
    Kátfoblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda Kači :) na sladko mě to taky napadlo, ale to se mi tam nehodilo to uzené tofu, příště zkusím i já sladkou verzi :)

      Vymazat
  3. Teda holky skvěle jste se s touhle kombinací popraly, tvoje noky vypadají výborně, paráda :)

    DL ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je super nápad Miško! Takováhla kombinace by mě ani nenapadla :) Skvělá přidat cizrnu do těsta na knedlíky. Jinak taky teď baštím zelí - ale zdravější knedlo zelo vepřo xDD

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat