Piškot:
4 vejce
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
1 hrnek vlažné vody
trocha holandského kakaa
Tvarohová vrstva:
2 tvarohy (kostka)
1 máslo
200 g moučkového cukru
mléko na zředění (nemusí být, dle husoty)
Pudinková vrstva:
1 l vody
1 vitacit (jahodový)
6 lžic cukru
2 vanilkové pudinky
Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku, kypř. prášek, vlaždou vodu a trochu kakaa. Těsto vylijeme na vymazaný
a moukou vysypaný plech. Pečeme
na 200 stupňů (horkovzduch). Mezitím si připravíme tvarohy, které smícháme
s cukrem a máslem (pokojové teploty),
popř. přidáme trochu mléka na zředění,
ale dle mého není potřeba. Tuto směs natřeme na vychladlý piškot. Poté si dáme 3/4 litru do hrnce, nasypeme vitacit
a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinkové prášky a nalijeme
do vody s vitacitem, uvaříme klasicky jako pudink. Nalijeme na tvarohovou vrstvu
a po vychladnutí dáme ztuhnout do lednice.
Mňam, tak ty vypadají senzačně, asi je budu muset někdy zkusit! :)
OdpovědětVymazatZatím chutnaly každému, kdo ochutnal :)
VymazatMě by zajímalo, co je to ten Vitacit? Slyším o tom prvně. Ale řezy vypadají fakt skvěle. Buchty s tvarohem a pudinkem patří k mým nejoblíbenějším :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Hele, jestli si pamatuješ jak frčel tank, tak tohle je něco na ten způsob... dělá se z toho normálně šťáva :D a kupuju to u nás v Hršce, takže si myslím, že to najdeš skoro v každém supermarketu. Zkus si to vygooglit :D
Vymazat