čtvrtek 15. října 2020

Jablečná bábovka

Suroviny:
320 g špaldová mouka
15 g čoko proteinu
40 g mandlí (plátky)
100 ml mléka
5 vajec
400 g jablek
10 g holandského kakaa
1/2 prášku do pečiva
Xylitol (sladidlo dle chuti)
 
Postup:
Rozšleháme vejce a přidáme ostatní suroviny. Nakonec nastrouháme nahrubo jablka a pořádně těsto promícháme. Pokud nemáte silikonovou formu (na bábovku) jako já, tak si obyčejnou formu vymažte tukem a vysypte kokosem. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 200 stupňů cca 40 minut (hlídáme). 
 
Poznámka:
Po cca 10ti munutách pečení přikrývám bábovku alobalem.

Zdroj:  https://wantbefitm.blogspot.com / původní recept ZDE

Stejný recept, jiný vzhled... 😊 bábovku jsem udělala podle Míši, jen jsem zvolila víceméně dvojitou dávku, u některých surovin jinou gramáž, a protože jsme měli mramorovou bábovku minulý týden, rozhodla jsem se kakao zamíchat do celého těsta. Původní recept máte výše uvedený, tak můžete kouknout, jak vypadá výtvor u Míši na blogu.

Hodnocení:
Zdravá bábovka a ještě s jablky, to je můj šálek kávy 😊 jen my přijde, že u všech receptů se špaldovou moukou je výsledný zákusek (buchta, bábovka, moučník...) trosku tužší, což mě osobně nijak zvlášť nevadí, ale i tak by s tím mohl mít někdo trošku problém. Hodnotím čtyřmi hvězdami z pěti.


4 komentáře:

  1. Jsem ráda, že Ti Miško bábovka chutnala ♥ Já jsem si tuto jablečnou úplně zamilovala :) Skvěle se teď na podzim hodí.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to máš pravdu. Jen se mi líbí jak je to stejný recept a při tom, každá bábovka vypadá jinak :)

      Vymazat
  2. jeden recept ale jiná podoba, bábovka se ti moc povedla, recept musím taktéž vyzkoušet :)

    Melissa Hartford | lifestyle & beauty UK blogger

    OdpovědětVymazat