Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
kakao (Holandské)
Krém:
400 - 500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
125 g másla
cukr (dle chuti), kokos (dle potřeby),
1 zakysaná smetana,
trocha rumu
Čokoládová poleva:
1/2 hořké čokolády, ztužený tuk
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme na 200 stupňů horkovzduch. Dále si uvaříme pudink, který necháme vychladnout a mezitím si ušleháme máslo s cukrem. Do másla zašleháme po lžících vychladlý pudink, zakyslou smetanu, rum a kokos. Krém natřeme na korpus, pocákáme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout do lednice.
Aha, tak o tomto řezu jsem ještě neslyšela, ale jestli chutná jako eskymo, musím ho vyzkoušet.
OdpovědětVymazatVyzkoušej :)
VymazatBuchta má hodně podobnou chuť :)
mňááááám! tak tento recept určitě zkusím! ;)
OdpovědětVymazatTak pak dej vědět, jak ti buchta chutnala :)
Vymazat