Jak už jsem se zmiňovala v předchozím článku, zúčastnila jsem se soutěže s Globusem. Nebudu to tu znovu vypisovat, takže se mrkněte na info viz Pohankové sušenky :) ......tentokrát varianta na slano.
Suroviny:
pohanka
1 cibule
kokosový olej
25 g arašídy (pražené, nesolené)
1 plechovka červené fazole
v chilli omáčce (Bonduelle)
1/2 plechovky krájených rajčat
asi 2 lžíce kokosové mléko
2-3 čtverečky čokoláda BIO 70%
bazalka
pepř
lahůdkové droždí
kari koření
sůl (dle potřeby / nemusí být)
Postup:
Pohanku uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím si nakrájíme cibulu na malé kousky a spolu s arašídy osmahneme na kokosovém oleji. Dále přidáme plechovku fazolí a půl plechovky krájených rajčat. Chvíli necháme probublat a poté přidáme asi dvě velké lžíce kokosového mléka. Až se mléko rozteče, ochutíme kořením: bazalka, pepř, kari koření, lahůdkové droždí a popř. sůl. Nakonec přidáme 2-3 kostičky čokolády, po rozpuštění necháme ještě chvíli provařit a nakonec smícháme s uvařenou pohankou. Na talíři dozdobíme dle vlastní fantazie.
Vyzerá to veľmi dobre, ale ja by som si tam radšej dala len obyčajnú uvarenú fazuľu, lebo nemám rada tú z plechovky :). A tá čokoláda je tam taká nečakaná, som zvedavá :)
OdpovědětVymazatJo jo, i to je možnost s tou fazolí :)
VymazatFantazii se meze nekladou, každý dle chuti... Jestli recept budeš zkoušet, tak mi dej vědět, jak ti chutnalo :)